X Challenge za podjetja

Edinstvena mentalno-fizična preizkušnja za ekipe zaposlenih.

Posebnost te preizkušnje je v tem, da so tematike pripravljene po vzoru urjenj specialne policije in vojske in zagotavljajo veliko zabave, visoko angažiranost vseh sodelujočih ter zanimivo potovanje v različne zgodbe, kjer po principu vojaške discipline in strategij udeleženci skupaj rešujejo različne misije. Tovrstni dogodki so novost v slovenskem prostoru in z njimi dosegamo odlične rezultate.

Izziv je sestavljen iz več nalog. Da naredimo izziv zanimiv in nepozaben, ima vsaka naloga svojo zgodbo in kontekst, v katerega se udeleženci vživijo in v različnim mešanih skupinah/enotah poskušajo doseči zadan cilj.

Koliko in katere krajše timske naloge/misije se lahko izvedejo, je odvisno od lokacije dogodka in vremenskih razmer in se o njih z naročnikom dogovorimo naknadno.

Ključne teme

Vodenje oziroma leadership skills, delegiranje, samoinciativnost, nesebičnost, solidarnost, prevzemanje odgovornosti, timsko delo, ekipa, povezovanje, odločanje in razmišljanje v kompleksnih, spreminjajočih se in konkurenčnih okoljih.

Ključne teme se po dogovoru z naročnikom prilagodijo glede na strukturo udeležencev:
– X Challenge za vodje
– X Challenge za naš tim

 

Izvedba

4-5h v predavalnici (vmes predlagamo pavzo za kosilo), 3-4h na terenu (praviloma zunaj v naravi ali v primernem notranjem prostoru).

Primer tipskih nalog

Primeri tipskih nalog/misij, ki so del »X CHALLENGE FOR BUSINESS« treninga in jih vaša ekipa nikoli ne bo pozabila:

STAGE 1: »DUMMY«

Naloga zahteva timsko delo, solidarnost,
taktiziranje, prevzemanje
odgovornosti.

STAGE 2: »PUZZLE«

Zahteva kreativno razmišljanje, dober spomin, taktiziranje, 100% koncentracijo (fokus) in komunikacijske veščine.

STAGE 3: »LOCK BOX«

Naloga zahteva hitro razmišljanje, ročne spretnosti, iznajdljivost, vodstvene kompetence, jasno komunikacijo in sposobnost taktičnega razmišljanja.

STAGE 4: »ZAPOMNI SI!!!«

Naloga zahteva taktični pristop,
dober spomin, iznajdljivost
in zbranost.

STAGE 5: »MREŽA«

Zahteva dobro medsebojno komunikacijo, ročne spretnosti, hitrost pri izvedbi, spodobnosti vodenja in strateškega razmišljanja.

STAGE 6: »TOVOR«

Naloga zahteva borbenost, zbranost, motivacijo,
nekaj fizične moči in medsebojno sodelovanje
in spodbujanje.

Vsaka naloga posebej popelje udeležence v novo zgodbo skozi katero se vedno bolj medsebojno spoznavajo in ustvarjajo vezi. Tovrstne aktivnosti so idealne za doseganje timske pripadnosti in zavedanja o pomembnosti vsakega posameznika za skupen uspeh ekipe ter za krepitev vodstvenih kompetenc posameznikov. V vsaki nalogi se izrazito pokažejo posameznikove vodstvene kompetence – značilnosti pravega vodje, ki je pripravljen tako voditi kot slediti.

Glavna spoznanja skozi vse naloge:

 • Neprecenljiva moč ekipe
 • Pomen pravega vodje
 • Šef ali vodja (leader) – veščine
 • Jasnost je moč (komunikacija!)
 • Faktor 10X – dati vse od sebe
 • Kako komuniciram s seboj v »coni neugodja«
 • Fizično izkušnjo o pomembnosti fokusa
 • Delovati z namenom na vsakem koraku
 • Ne morem ali nočem – vztrajnost premika meje
 • Kreativnost je boljša od predaje
 • Motivacija in delegiranje v timu
 • Moč polne angažiranosti

Fizična zahtevnost je prilagodljiva in je primerna za vsakogar. V primeru boljše ali slabše splošne fizične pripravljenosti udeležencev strokovni inštruktorji intenzivnost vedno prilagodijo.